Как стилно да поставим огледала в дома

Огледалата играят значителна роля в дома. Те се предлагат в разнообразни форми и размери и се използват за практически и естетически цели. Освен че са средство за нечии размисъл, те също служат като декоративни и художествени парчета, които могат да се поставят във всяка стая.

Когато поставяте стратегически, огледала може веднага да се трансформират и надграждат на място. Нуждаете се от някои идеи? Тук са осем умни начини да сътворите магията в дома си. Започнете с почистване на апартамент.

  1. Голямо огледало

Огледалата са известни, с това, че в малки пространства изглеждат и се чувстват по-големи. В малки претоварени стаи, монтирането на голямо огледало, създава илюзията за пространство и намалява усещането за хаос. Ако имате по-малко открито пространство, поставете голямо огледало на стената, която гледа към вашия двор. Един хитър начин да увеличите този ефект е да се използвате огледални плочки, като част от стената, а не рамкиране.

В помещенията без прозорци, огледалата също са ефективни в създаването на проветриво усещане, без да се налага да се поставят прозорец. Този трик се използва често от декоратори, когато превръзка на една стая, която се намира в средата на къщата.

  1. Точка на огледалото към нещо интересно

При поставяне на огледала в къщата, се уверете, че те отразяват сцени на стойности. Мислете за огледалото като празно платно за изкуство, особено красиво оформено в антични декори. В зависимост от разположението си огледалото може да се превърне в произведение на изкуството чрез отразяване на останалата част от помещението или на открито.

  1. Поставете огледало до рамкирани произведения на изкуството

Огледалото е присъщо, неутрално и служи като освежаваща почивка от друга рамка за изкуство. Този дизайн ви дава възможност да се избегнете претрупването при показване на множество произведения на изкуството. Той също така осигурява достатъчно пространство за зрителите да оценят всяка отделна работа.

  1. Използвайте огледала върху мебели

Огледалните мебели са едновременно практични и визуално привлекателни. Огледалните скринове и шкафове създават илюзията, че обзавеждането е плаващо или изчезва. Античното огледално с чекмеджета и бюра стои най-добре близо до стена, като едновременно разширява пространството допълнително. Ако имате прекалено много стари мебели за изхвърляне, то първо предвидете тяхното оредяване.

Следва продължение….

 

Scroll to Top