Нестандартни начини за извозване на стари мебели: Направете го сами у дома. Вижте как

За да направите нещо неприятно в приятна и полезна част, както е работата по извозване на стари мебели може да опитате някой и друг трик.

Самата дейност по извозване на стари мебели изглежда като трудна задача, но с малко креативност и планиране може да го направите сами у дома. Вместо да разчитате на фирма с хамали за извозване, можете да използвате нестандартни методи. Ето някои идеи как да го направите сами.

Превърнете мебелите в нови проекти

Един от най-креативните начини за извозване е да ги преработите в нещо ново. Старите шкафове могат да се превърнат в рафтове, маси или дори в декоративни елементи за градината. Използвайте въображението си и потърсете вдъхновение в интернет за „направи си сам“ проекти. Това не само ще ви спести разходите за извозване на старите неща, но и ще придаде уникален стил на вашия дом.

Продайте или подарете

Друг нестандартен начин за извозване на излишните предмети и обзавеждане е да ги продадете или подарите. Има много платформи онлайн, където можете да публикувате обяви за продажба на стари мебели. Такива сайтове включват OLX, Facebook Marketplace и други. Ако не искате да продавате мебелите, можете да ги подарите на приятели, роднини или дори на благотворителни организации. Така ще дадете нов живот на мебелите и ще помогнете на някой в нужда.

Наемете ремарке или бус

Ако разполагате с подходящо превозно средство, можете сами да транспортирате старите мебели до местния център за рециклиране или депо за отпадъци. Наемете ремарке или бус за деня и съберете всички мебели, които искате да извозите. Това е добър вариант, ако имате голямо количество мебели за извозване и искате да избегнете разходите за фирма с хамали за извозване.

Организирайте гаражна разпродажба

Гаражните разпродажби са отличен начин да се отървете от ненужните неща и да спечелите допълнителни средства. Организирайте разпродажба във вашия двор или гараж и поканете съседите и приятелите си. Поставете обяви в социалните медии и местните групи, за да привлечете повече хора. Това не само ще ви помогне да се освободите от старото, но и може да бъде забавно и социално събитие.

Дарете на благотворителност

Много благотворителни организации приемат дарения на стари мебели. Свържете се с местни организации и проверете дали те приемат такива дарения. Те често разполагат с екипи, които могат да дойдат и да вземат мебелите от вашия дом, което значително ще улесни процеса на извозване на стари мебели.

Заключение

Извозването не е задължително да бъде скъп и сложен процес. С малко креативност и усилие можете сами да се справите с тази задача. Превърнете старите мебели в нови проекти, продайте или подарете ненужните вещи, наемете ремарке или бус, организирайте гаражна разпродажба или дарете на благотворителност. Тези нестандартни методи ще ви помогнат да освободите пространство в дома си и да избегнете разходите за фирма с хамали за извозване.

Източник: chistya.com

Scroll to Top