12 интересни начина да си планирате извозване на стари мебели до сметище сами

Имате стари мебели, които искате да извозите до сметището, но не искате да наемате професионалисти за извозване на стари мебели? Няма проблем! В тази статия ще ви представим 12 интересни начина, по които може да планирате извозването на старите мебели до сметище сами.

1. Продайте ги втора ръка

Преди да ги извозите до сметището, опитайте да ги продадете втора ръка. Има много платформи и сайтове, където да публикувате обява.

2. Дарете ги

Ако мебелите ви са все още в добро състояние, но просто не ги използвате повече, може да ги дарите на нуждаещите се хора или на благотворителни организации.

3. Отнесете ги до рециклиращ център

Проверете, дали във вашия район има рециклиращ център, къде можете да отнесете старите мебели. Там те ще бъдат разглобени и рециклирани, вместо да завършат на сметището.

4. Използвайте услугите на приятели, роднини или съседи

Можете да помогнете на някой от вашите близки или приятели, които разполагат с кола или превозно средство, за да помогнат с преноса на мебели. Съседите също са добър вариант, защото ще са ви най-близо на разположение.

5. Наемете товарен автомобил

Ако нямате възможност да използвате кола на близка роднина или приятел, можете да наемете товарен автомобил за нуждите на извозването.

6. Използвайте услугите на местна фирма за пренос

Във вашата местност вероятно има фирми, които предлагат услуги за Извозване на стари мебели до сметище. Свържете се с тях и се информирайте за цените и условията.

7. Организирайте мебелен бартер

Може да се свържете с хора, които търсят точно тези мебели, от които искате да се отървете, Направете бартер – дайте им старите мебели, а в замяна вземете нещо, което ви е необходимо.

8. Използвайте услугите на местен сервиз

Някои сервизи, които се занимават с ремонт на мебели, предлагат и услугата извозване на стари мебели. Проверете дали във вашия район има такъв сервиз и се свържете с тях.

9. Разгледайте опциите за рециклиране

В някои случаи старите мебели могат да бъдат рециклирани и използвани за производство на нови предмети. Проверете дали има фирми или организации, които се занимават с това.

10. Използвайте услугите на местни студенти

Много студенти се ангажират с услуги, за да си докарат допълнителен доход. Те също може да са готови да помогнат с извозването на стари мебели, срещу заплащане. Обявете в местни университети и колежи и така си намерете заинтересовани студенти.

11. Организирайте гаражна разпродажба

Ако имате и други предмети, от които искате да се отворете, може да организирате гаражна разпродажба. Така ще имате възможност да продадете старите мебели и да ги изнесете от дома си.

12. Използвайте услугите за извозване на стари мебели до сметище

Във вашия район може да има фирма за извозване на стари мебели до сметище. На адрес smetishte.com може да попитате дали предлагат услугите си във вашия град и на каква цена биха го сторили.

В заключение

Сами виждате, че има много интересни начини, по които може да планирате извозването на стари мебели до сметището. Изберете този, който ви е най-удобен и отговаря на вашите нужди и възможности. Помнете, че рециклирането и даряването на старите мебели също за добри опции от обичайното изхвърляне до сметището.

Източник: Smetishte.com

Scroll to Top