Как да превърнете гаража в жилищно пространство

Имате нужда от допълнително пространство, защото семейството ви се разраства или, защото нуждите на семейството ви непрекъснато се променят, но бюджетът не ви позволява да купите друга къща или да построите нови стаи.

Най-доброто нещо е да се научите да използвате максимално съществуващото пространство, а гаражът е гениално решение за този проблем.

Добра идея е да започнете с извозване на отпадъци от гараж. След това, следвайте тези стъпки:

Реконструкция на гараж

Първо, трябва да оцените пространството на гаража и да разберете, дали ви е позволено да се намесите, като построите нещо в този периметър. Добре е да знаете, че всяка конструкция с цимент или тухли изисква одобрение. От друга страна, ако изградите помещение от дърво или OSB тип шперплат, не е нужно разрешение.

Повечето гаражи се получават, чрез разделяне на пространство с помощта на четири греди и покрив. За да превърнете гаража в жилищно помещение, трябва да го затворите със стени и да го изолирате, да добавите поне прозорец и врата на панти или обикновена врата, в зависимост от полезността на гаража.

След като приключите с тези дейности, трябва да премахнете всички предмети, съхранявани в гаража, за да може да започнете интериорния дизайн. Когато гаражът е празен, преценете оставащото свободно пространство и направете план, как искате да го организирате.

Има два варианта: единият, при който оставяте място за задържане на колата в гаража и другият, при който радикално трансформирате гаража и не оставяте място за колата.

Идеи за дизайн

При монтажа на електрическата инсталация съобразете местоположението на кабина, библиотека, съблекалня или кабинет или работно помещение. Ако нямате прозорци, трябва да поставите допълнителни крушки.

Повечето гаражни подове имат рампа за качване и слизане на колата. Ако вече няма да държите гаража като място за съхранение на автомобили, трябва да се откажете от тази рампа и да изправите пода. След това трябва да покриете пода, който обикновено е от бетон, с по-топъл материал като дюшеме, паркет или плочки.

Тъй като обикновено е правоъгълна стая, без отделения, може да използвате стените, за да създадете множество места за съхранение като ги удвоите с рафтове. Новото помещение, получено от гаража е идеално за съхранение на книги или дрехи.

Не забравяйте да боядисате останалите непокрити стени в светли нюанси, за да създадете допълнителна яркост.

Повече за всичко това, четете на: ЕВРО.ЦЕНТЪР

Scroll to Top