Предимства от професионалните почистващи услуги и извозване на отпадъци след пожар

Качественото почистване на пожара е много трудно. Такова отнема много време и често не може да се направи от обикновен човек. Фирмата за почистване, която принуждава почистването на помещенията след пожар, разполага със специално оборудване, което позволява няколко пъти да намали времето за работа, като значително подобрява качеството.

За почистване на сажди и извозване на отпадъци след пожар се използват професионални почистващи препарати и услуги. Те действат не само на повърхността, но позволяват отстраняването на продуктите от горенето дори от пукнатини, където е невъзможно да се отстрани нито с парцал, нито с четка. Обработката на помещения с озон завършва процеса – след такова почистване в стаите може да живеете безопасно, без да се усеща неприятната миризма на сажди.

Какво правят фирмите за почистване?

Меко пясъкоструене

Това е специална технология за меко пясъкоструене (сода-бластиране), която представлява подаването на фини гранули от калциев карбонат в струя сгъстен въздух под налягане. Това не е абразивно третиране, а меко почистване на повърхността, което позволява отстраняването и на най-малките частици сажди.

С технологията за меко пясъкоструене почистването на апартаменти, след пожар отнема доста време. Около 20 метра повърхност могат да бъдат обработени само за един час. В същото време в стаята няма да има пяна или сапунена вода – след като огънят е изгасен, там може вече да е доста влажно. Буквалната експлоатация избива малки частици сажди от повърхността, ако е попила, след обработка всичко остава идеално чисто, без драскотини и течове.

Специални химикали и озониране на помещения

Използват се и специални химикали за разтваряне и отстраняване на замърсители от различни повърхности. Задачата на специалистите по почистване е не само да премахнат цялата мръсотия и сажди, но и да запазят максимално имуществото на клиента. Ето защо, ако повърхността изисква специални грижи, например тапицерията на кожен диван или ценна дървена мебел, безопасността на нещата е осигурена. Почистващият препарат ще е внимателно подбран, така, че външният вид да е чист, а обгорения предмет да се върне към първоначален вид, дори огъня да го е докоснал.

Почистване на апартаменти след пожар

При почистване на къщата след приключване на пожара, специалисти ще извършат озониране на помещенията и окончателно изсушаване. Благодарение на озона няма намек за чужди миризми, въздухът е свеж, всички повърхности, включително текстил и мека мебел, са дезинфекцирани.

Подготовка на помещения за ремонт

След пожар и отстраняване на последствията от него или част от него може да се наложи ремонт. За целта в процеса на реставрация се демонтират всички силно повредени повърхности. По договорка със служителите на почистващата фирма и в зависимост от степента на щетите, може да се договорим не общо почистване, а ремонт. Вече след приключване на всички възстановителни работи може да се извърши окончателно почистване, след пожар и ремонт.

За всяка повърхност и всеки вид замърсяване има метод за почистване. Почистващата фирма не е просто почистващ екип с мопове и кофи. Това е екип от квалифицирани професионалисти с опит в събирането на почти всякакви замърсявания, включително застояли сажди, след пожар.

Източник: Tovarniprevozi.bg

Scroll to Top