Топ трикове за ефикасно почистване на битови отпадъци от апартамент или къщата

Тук ще намерите 4 полезни съвета за максимална продуктивност, когато започнете да почиствате дома си.

На първо място, трябва да знаете, че всяко генерално почистване е по-лесно, ако сте спазили ежедневието. Достатъчно е да поставите нещата на мястото им, след като ги използвате и почистването ще бъде много по-лесно. Това се обяснява с факта, че преди да започнете да хигиенизирате и дезинфекцирате, нещата трябва да бъдат събрани от повърхностите.

Така е и с по-грубите неща, например останалите, след ремонт и строителство. За тях трябва да планирате почистване на битови отпадъци от апартамент. Потърсете тук професионална фирма за почистване на битови отпадъци от апартамент на този сайт: https://www.bulkom.com/regioni/sofia/izvozva-otpadaci/bitovi-otpadaci-apartament.

  1. Създайте своя домашна карта

Начертайте наум разпределението на къщата, така че да започнете почистването с най-често използваните стаи. Помещенията, в които прекарвате най-много време, имат приоритет, тъй като обикновено в тях има и най-много мръсотия. Ако прекарвате много време в готвене, започнете с кухнята!

Също така се препоръчва да приключите с почистването на една стая, преди да започнете следващата. По този начин, ако нямате време да завършите, ще знаете откъде да започнете отново.

  1. „Нагоре-надолу, нагоре-надолу“

Не забравяйте тази поръчка! Почистването започва отгоре-надолу. От праха по полилея и горната част на мебелите, окачени на пода. В противен случай, ако започнете обратното, прахът и мръсотията, паднали от горната част, ще се утаят отново върху долните повърхности, които току-що са били почистени.

  1. Сбогом, безполезни предмети!

Колкото по-малко предмети трябва да почиствате и подреждате, толкова по-лесно ще бъде. Отделете време и търпение, за да сортирате нещата, които вече не използвате. Не мислете, че това е чисто и просто пречка в къщата. Можете да ги изхвърлите или да ги дарите, ако все още са в изправност. По-проветриво пространство винаги дава приятно, чисто усещане.

  1. Содата бикарбонат и оцетът правят чудеса и извън кухнята

Много важна роля за вашата чистота играе и дезинфекцията на електрическите уреди, които могат да събират остатъци, бактерии и др.

Пералнята, но и пералнята, са много добри приятели с бикарбоната. Както за бяло пране и спално бельо, така и за цветно пране добавете мярка сода за хляб към перилния препарат. Той ще премахне жълтите петна от подмишниците от бялото пране, ще запази цвета на цветното пране, ще коригира твърдостта на водата и ще премахне миризмите.

Оцетът също е много добър за дезинфекция на пералнята. При цикъл на пране добавете чаша оцет в празна вана.

Източник: bulkom.com

Scroll to Top