Топ съвети за почистване на кухня и почистване на апартамент с отпадъци

Може да има поне 5 неща, за които и сами да се сетите, когато стане дума за почистване на кухня. И все пак ще се спрем на някои тънкости и моменти сега. В тази статия ще намерите някои топ съвети за почистване на кухня и почистване на апартамент с отпадъци. Ето и тях:

  1. Ножове

Очевидно е, че ножовете трябва да се мият след всяка употреба, но всичко може да се случи: понякога в бързината не е възможно да се почисти правилно острието или ножът лежи няколко часа в мивката, преди да изчака вниманието. Евтините ножове с пластмасови дръжки могат да се задушат във вряща вода. За целта добавете няколко чаени лъжички оцет или лимонов сок, ако желаете. Така оставете водата в тенджера да заври, след това извадете от котлона, оставете леко да изстине и поставете ножа във водата за 15-30 секунди, като държите за дръжката (може да използвате кухненска щипка).

Още съвети за почистване на почистване на апартамент с отпадъци може да намерите тук: https://hamalski.com/pochistvane-apartament-mebeli-izvozvane.

По темата за ножовете е добре да избършете скъпите ножове с влажна кърпа веднага след употреба и да измийте само под гореща вода. Между другото е крайно нежелателно да се мият такива ножове в съдомиялна машина, тъй като под въздействието на водни струи могат да се сблъскат с други прибори, което ще повреди острието.

  1. Пластмасови контейнери

Независимо, дали носите храна в офиса със себе си, или приготвяте обяд на децата си за училище, или просто готвите за предстоящата седмица, тогава чистотата на пластмасовите съдове определено не е на последно място за вас. За да не се тревожите за това, избършете замърсените зони с половин лимон, оставете сока да изсъхне и когато изплакнете, миризмата ще изчезне заедно с петната.

  1. Дъски за рязане

Дори ако измиете старателно зеленчуците, плодовете и самата дъска, не пречи да направите голяма дезинфекция от време на време. Гледали ли сте „Ревизоро“? Водещата Лена Летуча има специален уред, с който измерва допустимото ниво на бактерии върху дъските за рязане в ресторантите. И, трябва да кажа, много често резултатите оставят много да се желаят и дъската изглежда е преминала почистването и изглежда доста спретнато. Като цяло рецептата е следната: избършете дъските с бял оцет и оставете да изсъхнат напълно. Вариант за по-претенциозните е да накиснете дъските в разтвор на хлорна белина в разход 1 супена лъжица белина на 5 литра вода. Изплакнете обилно, след половин час и оставете да изсъхне.

Източник: hamalski.com

Scroll to Top