Как да изберем автомобилна мултимедия ръководство

Как да изберем автомобилна мултимедия – ръководство

В днешно време е трудно да се намери нов автомобил, който да няма обикновена мултимедийна система, но нейните възможности невинаги отговарят на купувача. И тук производителите на автомобилни радиостанции идват на помощ. Те предлагат мултимедия за кола в комплекс.

Често се случва автомобилът да е напълно оборудван, но възможностите на стандартната мултимедийна да не отговарят на очакванията. Може, разбира се, да изберете по-усъвършенстван комплекс от списъка с опции, ако автомобилният производител дава такава възможност, но ако не, трябва да погледнете към огромния пазар на аксесоари за следпродажбено обслужване.

Вярно е, че тази възможност не е подходяща за всички. В днешно време радиото за кола вече не е просто устройство за слушане на радио и музика – това е много сериозна мултимедийна комбинация, която е тясно свързана с други системи на автомобила и често не е лесно да се смени. Освен ако, разбира се, не сте готови да загубите някои хубави дребни неща като управление на музиката от волана или не искате да останете без отопляеми седалки и климатроник. Без майтап! В много съвременни автомобили тези функции се активират от тъчскрийна на стандартната мултимедия.

И така, ако сте готови на такива жертви или ако колата ви е достатъчно проста и няма да доведе до толкова сериозна загуба на функционалност, трябва да си отговорите на редица въпроси, преди да изберете ново радио.

Първият от тях е форматът DIN (Deutsches Institut fur Normung), предложен от Германския институт за стандартизация през 1984 г. и определящ ширината и височината на радиото: DIN – 178 на 50 mm, 2 DIN – 178 на 100 mm. Този параметър ще бъде повлиян от наличието в панела на вашата машина на необходимото пространство за поставяне и вашето желание да видите тази или онази система. Не мислете, че екранът е прерогатив на изключително двудинови радиомагнетофони, защото прибиращ се дисплей може да е поставен в еднодиново устройство.

Второто нещо, което трябва да имате предвид са източниците на звук. Решете сами какво ще слушате (аудио касети, CD / DVD / Blu-ray дискове или се ограничете до флаш памети) и изберете устройство въз основа на това. В същото време проверете, в какъв формат се съхранява вашата аудио библиотека и какви формати може да възпроизвежда радиото, ако има такова. Обърнете внимание на изходната мощност на радиото, като се има предвид акустиката в колата или вашите собствени планове за подмяна на високоговорителите.

Потенциалът за развитие на аудио система е третото нещо, което трябва да имате предвид при избора на ново радио. Ако не планирате да изградите мощна музикална система в колата, тогава вземете моделът, който ви подхожда по отношение на функционалност и бюджет. Ако възнамерявате да подобрите музиката на колата си, тогава е по-добре да изберете мултимедия за кола, защото ще е много по-полезна в бъдеще.

И още нещо, което ще изглежда важно за някого и глупост за други – изберете радио, стерео или плеър, така че да се вписва в интериора на колата ви и да не привлича ненужно внимание.

Експертите от света на автомобилното аудио препоръчват да разгледате всички мултимедийни устройства тук: BGAUTO.EU.

Изборът е ваш и всичко зависи от вас да решите, какво ще се появи в колата ви: скъпа „мултимедия за кола“ на известна марка или бюджетно многофункционално устройство от неизвестен производител от Китай.