Как, кога и защо се появяват дървеници

За да научите, от какво се страхуват дървениците и как може да водите успешна битка с тях, трябва да знаете някои специфики около тези насекоми.

Информацията, която ще прочетете тук може да ви е от голяма полза. В случай, че не е достатъчна, винаги може да наемете професионален екип за пръскане на дървеници.

Ето и малко повече инфо, относно:

Причини за появата на дървеници

Паразитите са склонни да мигрират от една къща в друга, ларвата или възрастен човек се прехвърля с вещи или дрехи. Те също могат да се преместят от съседна къща или апартамент, ако никой не живее там дълго време или е направен контрол на вредителите.

Може, също така да ги внесете в стаята със стари книги, картини, мебели, закупени в магазин за спестовност.

Ето защо, преди да купите нещо, което е било в употреба, първо трябва да го разгледате правилно. Добре е да видите, дали има натрупвания на черни точки и обвивки от самите ларви. Колкото по-скоро се разкрие присъствието на тези паразити в дома, толкова по-малко проблеми ще причинят.

Как да се отървем от дървениците

Тяхната висока способност за размножаване и способността да се справят, без храна за дълго време, както и честите миграции на закрито в търсене на по-добри условия за съществуване, причиняват известни трудности в борбата с тях.

Така, че възможно ли е да се отървете от дървеници сами?

Разбира се, че да, смятат експертите. Възможно е да се справите сами с тях, но е възможно да ги премахнете жилището завинаги само като спазвате всички правила и предпазни мерки.

И трябва да вземете предвид факта, че дървениците са склонни да се устояват и да развиват имунитет към химикали и лекарства, след първоначалното третиране, в случай, че то е направено неправилно.

Народни средства за защита

Такива са:

Алкохолно денатурираният алкохол, който е много ефективен и не оставя следи, върху бельото или тапицерията. За да извършите процедурата за третиране, просто изсипете денатуриран алкохол, върху натрупването от дървеници и след това проветрете помещението от миризмата за, около 4 часа;

Поставете контейнери с амонячен разтвор, около помещението за няколко дни, като запечатате едновременно цялата стая и оставите третираната зона. Също така покрийте с мазилка или варов шпакловка всички пукнатини в пода и стените, за да не им дадете възможност да се появят в бъдеще;

Разтворете около 6 грама нафталин в 25 грама бензен и добавете 75 грама денатуриран алкохол. Поставете го в различни части на запечатаната стая, оставяме го за няколко дни и след това го проветрявайте за 4 часа;

Смазване на мебелните крака, цокли и други места, където насекомите могат да се движат с керосин или оцет;

Смесване с терпентин и камфорно масло в равни пропорции, след което се обработват гредите, краката и дъното на мебелите с получения състав;

Накрая поставяме пелин метли под дивани и легла

Ако народните средства не са успели да преборят домашните дървеници, тогава химикалите ще окажат нужната помощ. С тях работят, специалистите:  Превента ДДДД ЕООД.

Scroll to Top