Как бързо да почистите къщата

Как бързо да почистите къщата?

Трябва да имате план за почистване на всяка стая

Общото почистване на дома включва всяко едно от помещенията по отделно. В него се включва всяка зона, всяка мебел и посуда.

Нека започнем обстойно стъпка по стъпка.

Общото почистване в кухнята започва с размразяване на хладилника. След това трябва да разтоварите всички шкафове и рафтове, да избършете праха от тях, да ги измиете и подсушете. Дезинфекцията няма да се намеси, особено в местата, където се съхраняват хранителни продукти. Не забравяйте да проверите всички торби и буркани от зърнени култури за насекоми.

Друга задължителна стъпка за почистване в кухнята е измиването на печката и фурната. Особено внимание трябва да се обърне на стените около печката, те трябва да бъдат третирани с обезмаслители. Не забравяйте за мивката, както и за всички кухненски прибори. Подът трябва да е последно измит.

Общо почистване в спалнята

Когато почиствате спалнята, проверете стените и тавана за мухъл. Ако откриете такъв, отстранете го.

Внимателно минете с прахосмукачка под легла, матрак, възглавници. Напълно изпразнете шкафовете, направете мокро почистване, защото там се натрупва най-голямото количество прах.

Като цяло, в спалнята трябва да избършете с влажна кърпа всички дребни предмети, лампи, мебели. Когато миете пода, обърнете специално внимание на пространството под леглата и гардеробите. Ако почистването идва в сезон с промяна на сезоните, то махнете от гардеробите всички дрехи, които не са полезни за следващите месеци.

Почистване на дневната

Всекидневната – мека мебел заслужава най-голямо внимание. В случай, че имате много излишни и стари мебели, потърсете фирма за изхвърляне на стари мебели от адреси в София.

Ако има килими в стаята, определено трябва да бъдат изнесен на улицата и добре изтупан. Също така, специално внимание е необходимо по библиотеки и рафтове. По тях се натрупва много прах.

Между другото, стайните растения също трябва да бъдат избърсани от прах. И не забравяйте за домакински уреди и мебели. Избършете праха от телевизора, музикалните инструменти или съраунд и друга електроника.

Общо почистване в банята и тоалетната

Банята и тоалетната се нуждаят от най-пълно почистване, тъй като в тези помещения най-бързо се натрупва мръсотия, а бактериите се размножават. Извадете всички контейнери от рафтовете и от шкафовете, избършете ги. Използвайки специални инструменти, обработвайте всяка плочка.

Отделен ден може да се различи за почистване на водопровод, тъй като това е един от най-дългите и най-трудоемки процеси по време на общо почистване. Не забравяйте да проветрите банята и тоалетната след почистването, за да не се натрупват влага и в резултат мухъл.

Почистване в коридора

Коридорът тук трябва да извършите с пълно мокро почистване след премахване на всички дрехи и обувки. Измийте всички черги и други покрития от плат, избършете огледалата и стъклените повърхности с помощта на специализирани инструменти.

Когато извършвате общо почистване в някоя от стаите, трябва да следвате няколко прости правила – започнете от горната част и завършете с почистване на пода, след мокро почистване, избършете всички повърхности, проветрете шкафовете и други затворени помещения. И не забравяйте за дрехи и обувки, постелки и калъфи – всичко това трябва да се измие и почисти.

Успех в начинанието. И не забравяйте за помощ потърсете екипите на depo.bg.

Scroll to Top