как бързо да почистите къщата

Как бързо да почистите къщата

Как бързо да почистите къщата?

Трябва да имате план за почистване на всяка стая

Общото почистване на дома включва всяко едно от помещенията по отделно. В него се включва всяка зона, всяка мебел и посуда.

Нека започнем обстойно стъпка по стъпка.

Общото почистване в кухнята започва с размразяване на хладилника. След това трябва да разтоварите всички шкафове и рафтове, да избършете праха от тях, да ги измиете и подсушете. Дезинфекцията няма да се намеси, особено в местата, където се съхраняват хранителни продукти. Не забравяйте да проверите всички торби и буркани от зърнени култури за насекоми.

Друга задължителна стъпка за почистване в кухнята е измиването на печката и фурната. Особено внимание трябва да се обърне на стените около печката, те трябва да бъдат третирани с обезмаслители. Не забравяйте за мивката, както и за всички кухненски прибори. Подът трябва да е последно измит.

Общо почистване в спалнята

Когато почиствате спалнята, проверете стените и тавана за мухъл. Ако откриете такъв, отстранете го.

Внимателно минете с прахосмукачка под легла, матрак, възглавници. Напълно изпразнете шкафовете, направете мокро почистване, защото там се натрупва най-голямото количество прах.

Като цяло, в спалнята трябва да избършете с влажна кърпа всички дребни предмети, лампи, мебели. Когато миете пода, обърнете специално внимание на пространството под леглата и гардеробите. Ако почистването идва в сезон с промяна на сезоните, то махнете от гардеробите всички дрехи, които не са полезни за следващите месеци.

Почистване на дневната

Всекидневната – мека мебел заслужава най-голямо внимание. В случай, че имате много излишни и стари мебели, потърсете фирма за изхвърляне на стари мебели от адреси в София.

Ако има килими в стаята, определено трябва да бъдат изнесен на улицата и добре изтупан. Също така, специално внимание е необходимо по библиотеки и рафтове. По тях се натрупва много прах.

Между другото, стайните растения също трябва да бъдат избърсани от прах. И не забравяйте за домакински уреди и мебели. Избършете праха от телевизора, музикалните инструменти или съраунд и друга електроника.

Общо почистване в банята и тоалетната

Банята и тоалетната се нуждаят от най-пълно почистване, тъй като в тези помещения най-бързо се натрупва мръсотия, а бактериите се размножават. Извадете всички контейнери от рафтовете и от шкафовете, избършете ги. Използвайки специални инструменти, обработвайте всяка плочка.

Отделен ден може да се различи за почистване на водопровод, тъй като това е един от най-дългите и най-трудоемки процеси по време на общо почистване. Не забравяйте да проветрите банята и тоалетната след почистването, за да не се натрупват влага и в резултат мухъл.

Почистване в коридора

Коридорът тук трябва да извършите с пълно мокро почистване след премахване на всички дрехи и обувки. Измийте всички черги и други покрития от плат, избършете огледалата и стъклените повърхности с помощта на специализирани инструменти.

Когато извършвате общо почистване в някоя от стаите, трябва да следвате няколко прости правила – започнете от горната част и завършете с почистване на пода, след мокро почистване, избършете всички повърхности, проветрете шкафовете и други затворени помещения. И не забравяйте за дрехи и обувки, постелки и калъфи – всичко това трябва да се измие и почисти.

Успех в начинанието. И не забравяйте за помощ потърсете екипите на depo.bg.