Фън Шуй: съветва как да обзавеждаме спалнята правилно

Културата на изток, по-специално нейните древни учения на Фън Шуй, отдават особено значение на местоположението на всеки обект и нещата във вътрешността на къщата. В края на краищата къщата е мястото, където човек се отпуска, почива и получава сила. Сред удобствата най-голям интерес за даоистката доктрина е спалнята. На това място отредено за сън, ние сме отворени и изложени, всичко трябва да бъде оборудвано, лесно и просто. Почти като в нов апартамент или да се чувстваме неудобно за дълго време в спалнята, използвайте тези наши съвета дадени ни от експерти на Фън Шуй.

В това учение няма никакви дреболии или ненужни подробности. Във всичко има смисъл. От посоката, в която е разположена спалнята до нейната цветова схема. Искате ли да укрепите сексуалната енергия във връзка с вашия съпруг? Изберете стая в северната посока. И ако семейството няма хармония, интимност и умиление спете на северозапад.

Спалнята може да се декорира в два стила: Ин и Янг. Първата, както знаете, символизира женската енергия, а втората – мъжката.

За да започнете направете голямо почистване с изхвърляне на стари мебели от дома.

При закупуване на мебели за спалня в Ин стилът, избягвайте остри ъгли и ясни силуети. Идеална възможност за спалнята ще бъде кръгла форма. Или поне със заоблени гръбчета. Цветовата схема трябва да е лека и нежна. Затова прасковата и златните нюанси са страхотни. Дизайнът ще бъде допълнен от подови лампи с мека светеща светлина.

Спалнята в стил Ян е съвсем различна. Тук има по-груба мъжка енергия, мебелите са в иновативен високотехнологичен стил, ярки цветове в дизайна и светло спално бельо. Тази спалня е подходяща за тези, които имат спокоен ум и спят добре.

Дори ако нямате достатъчно пари за цялостно обновяване на спалнята, опитайте се да намерите средства поне за ново легло. В края на краищата нещата съхраняват енергията на своите бивши собственици и затова е неприемливо те да бъдат наследени от вас.

Дръжте винаги вратата към спалнята и отворена. Подредете огледалата, за да не се отразяват на мястото за спане и да не отнемат енергията.

Променяйки нещо в стаята, сами ще се изненадате как се е променила атмосферата в стаята и също така как се чувстват тревожност или хармония. Интуицията ще ви каже правилното решение. Основното нещо е да слушате не само специалисти във Фън Шуй, но и себе си!

Scroll to Top