Къде в Европа да търсим недвижимите имоти на ниски цени

Необичайно ниските цени на недвижимите имоти могат да озадачат много кандидат купувачи. Ако и вие сте един от тях, било то купувач или продавач, то попаднали сте на правилното място. С агенция по недвижими имоти ще получите добра база съвети:

По статистики се показва, че в Европа можете наистина да купите имот за цената на употребяван автомобил. Обекти на стойност до 10 000 евро са – и има много – в Естония, България, Гърция, Чехия, Германия.

Единични варианти се намират в Италия, Испания, Финландия – т.е. буквално във всяка страна в Европа. Разбира се, с някои изключения като Монако или Швейцария.

Няма толкова много недвижими имоти, интересни за чуждестранните купувачи. Но всъщност във всяка страна има огромен „вътрешен“ пазар – къщи и апартаменти, които местните жители купуват, за да решат проблемите си. Повече за имотите може да видите и в онлайн страницата на агенция: сайта на агенцията.

Най-евтиният имот в Естония

В Черна гора, която е сред първите 10 купувачи на недвижими имоти, чужденците избират само имоти по брега. Много рядко – в столицата и в ски курортите. И в покрайнините, на старата къща може да купите на цената на апартамент и дори стойността на кола.

Най-евтиният чешки имот

Вторият, най-евтин недвижим имот може да бъде интересен за чужденците. За непретенциозна почивка или дори на лизинг. Но преди да вземе решение за такава покупка, човек трябва да разбере: други неща в закупуването на по-евтин обект е по-голям риск.

Най-евтиният недвижим имот в Гърция

Необичайно евтини опции се появяват във вълната на икономическата криза в страната. Това се случва в Гърция. Дори в най-големите градове на страната – Атина и Солун – вече можете да намерите апартамент на цената на кола. Да, това ще бъде студио в полу-сутерен, далеч в най-престижните райони.

В цялата класация може би единственото изключение е България. Най-евтините оферти могат да се намерят в най-популярния курорти на страната, какъвто е и Слънчев бряг. Местният пазар е претоварен, повечето апартаменти се продават на ниски цените в България. В резултат на това 25-метрово студио на 2-3 километра плажна ивица за нормален комплекс с плувен басейн може да се продава за 7-10 хил. Евро.

На въпросът дали си струва си да купувате недвижими имоти на ненормално ниски цени или супер луксозни имоти, всичко зависи от вас. Това, какви са вашите цели, интереси, идеи за комфортен живот.

 

Scroll to Top