Правилната грижа за мебелите

Правилната грижа за мебелите не е непосилна задача. Достатъчно е само да вземете под внимание някои детайли и всичко може да изглежда безупречно:

Ако искате шкафове, мека мебел, кресла да ви служат дълго и добре, тогава просто се нуждаете от редовна грижа за мебелите. В края на краищата, чистите и добре поддържани мебели са отличителен белег на всеки апартамент, офис или селска къща.

Ето някои съвети за правилното обслужване на мебели, а когато поддръжката вече не е достатъчна, може да помислите за фирма по изнасяне и извозване на стари мебели.

Грижа за различни полирани мебели.

Основният проблем при грижата за този тип мебели е борбата срещу праха. След избърсване на прах със суха кърпа, боята има свойствата да бъдат електрифицирани. Ако отстраните праха с влажна кърпа, мебелите трябва да се избършат със сухи елементи и отново да се получи същия ефект, като при почистване със сух парцал. Антистатиката може да се справи с този проблем, след обработката, с която се появява филм от полиращ състав върху мебелите, поради което прахът се утаява по повърхността много по-бавно.

Отстраняването на мазнините от полирана повърхност може да се извърши с помощта на продукти, съдържащи разтворители.

За лаковия слой на мебелите също трябва да се внимава в избора на препарати, за да не се получи избелване или унищожаване на емайла. Лаковия слой може да повреди и от слънчевите лъчи. За целта се поставя восък, който се нанася върху повърхността и поглъща лъчите на слънцето, а мебелите остават гланцирани.

Мебелите от кожа също са необходими грижи.

Кожените мебели са много скъпи и се нуждаят от редовна грижа. Можем да Ви дадем няколко съвета за грижа, така че мебелите винаги да остават в отлично състояние:

Кожата е материал, който абсорбира добре и разтрива влагата. В помещението, където се намират кожените мебели, влажността трябва да е 60-70%. Ако не вземете това предвид, тогава кожата ще изсъхне и ще се напука.

При почистване на тапицирани мебели е необходимо повърхността да се третира със специални средства, които съдържат масла. Те ще могат да поддържат еластичността на кожата.

За да се запази цвета на мебелите, директните слънчеви лъчи не трябва да се избягват и не се препоръчва да се поставят мебели близо до отоплителни устройства.

За да елиминирате мастното оцветяване е необходимо да избършете областта със суха кърпа и скоро мазнините ще се абсорбират в повърхността и ще станат напълно невидими.

Използвайте суха или влажна кърпа, за да премахнете праха. Не се препоръчва почистване на мебелите с абразивни средства, тъй като те могат да повредят боята.

Не можете да използвате вода или различни средства за премахване на петна, разтворители, киселинни и алкални продукти. Водата бързо се абсорбира в кожата и мухълът се оформя отървете. Има различни средства, които не са предназначени за грижа за кожени мебели и могат да доведат до корозия на кожата. С тях трябва да се подхожда много внимателно.

Ето и някои рецепти за домашни грижи по мебелите:

За да придадете блясък, трябва да смесите в равни пропорции зехтин с винен оцет и със сместа да избършете повърхността. След това е необходимо да изтриете мебелите със сух парцал.

За да освежите цвета, разбъркайте оцет и растително масло и натрийте с мека кърпа, напоена с него. Така търкате мебелите до блясък.

Покритията от мазнини по полирана мебел могат да бъдат отстранени с талк.

От лакирани мебели, можете да премахнете петната с помощта на картофи, нарязани на половина.

Правилната грижа за всяка мебел ще я спаси възможно най-дълго и няма да загуби оригиналния вид. Мебелите ви винаги ще са в ред. Когато дори тези съвети не помагат, намерете екип за тяхното изнасяне извозване: http://evro5.com/izvozvane-stari-mebeli-sofia.

Scroll to Top