Повече трайност и идеи за продуктите

Ако имате малка спретната къщурка с две липи отпред, то навярно знаете колко време и усилия коства поддържането на двора. За всички, които не са на ясно, да погледнат тук: http://www.bulkom.com/regioni/plovdiv/pochistva/dvorove за фирма, която да съдейства в почистване на дворни места.

Трайността на продуктите добити или купени от магазина зависи от това какви са продуктите начина на съхранение.

Ето и най-общо списъците за тях
Млечни продукти – тук се отнасят продукти от прясно мляко до масло. Съхраняват се в хладилник на градуси 4+, а срока им варира. При най-малотрайните е от 1 до 3 дни, а при маслото например до две седмици годност.

Вакумирани продукти – това са продуктите, които имат най-голяма трайност. Въпреки това към тях се отнасят и подправките, а те един път отворени губят ароматите си.  Трайността на вакумните продукти е до година време.

Месо и месни продукти – при тази група хранителни продукти нещата също много са плаващи. Това се дължи на факта, че ако месата са замразени на -30 градуса могат да изкарат много дълго време, но при температура +4 годността и варира от 2-3 дни. Месеци могат да се държат във фрзера и на -10 градуса.

Риба и морски деликатеси – замразената риба може да издържи до една година, но ако е прясна дребна само 3 дни, а прясна вакумирана до една седмица.

Надаваме се тези съвети да са ви били от полза.

Успех  на всички домакини!

Scroll to Top