Как да премахнете плаката от повърхността

Като на инат плака се образува в кухнята по различни повърхности, сред които най-упорити са петната на керамични съдове, прибори, смесители и така нататък. За премахване на петна от плака и варовик е необходимо да се полагат много усилия и харчат огромно суми пари и време. За решаване на проблема може да използвате един от съществуващите методи за бързо и безопасно почистване.

За керамични повърхности

Примесите на желязо и други вещества в чешмяната вода не са необичайни. Те имат отрицателно въздействие върху състоянието на банята и мивка. Образуват корозивен материал, ръждата и други петна. Тези следи могат да бъдат изтрити с помощта на белината, но ако жълтината е вече много стара, ще бъде трудно да се премахне с обикновени, меки средства.

И все пак, опитайте от професионалните съвети с непрофесионални средства:

Солна киселина – идеална, за да се отървем от ръждата. С използването й трябва да следвате няколко правила: отворете прозорците, осигурете добра вентилация на помещението; избягвайте контакт с помощта на метални елементи; избягвайте пряк контакт на киселината с кожата, не забравяйте да използвате защитни ръкавици; изплакнете обилно вече почистената площ и подсушете. Този материал дава възможност да се отървете от упорити петна, но трябва да се използва само в краен случай, когато нищо друго не работи.

Пероксид и амоняк – в съотношение една част на две. Сложете ги в отделен контейнер, и с мека кърпа търка засегнатите райони. Изчакайте около една четвърт час, а след това отстранете плаката с помощта на течаща вода.

Лимонена киселина – тя се разтваря напълно във вода до изчезване на кристалите. Нанесете продукта върху гъба или подходяща кърпа. Оставете да действа до 3 часа. След това изплакнете обилно. За продукти от хром и никелово покритие Препоръчително е да се пречиства разтваря във вода с кухня препарат, както и меки абразивни състави (съдържащи амоняк или восък).

Оцетът – с него наистина се чисти баня и ВиК / мивки и железните частици. Ако ситуацията не е критична, разбира се. Рецептата е проста: концентриран оцет + вряща вода (1:20). Оставете да се охладят и след това не се колебайте да използвате. За стъклени и пластмасови повърхности – рафтове, огледала, душ прегради е лесно да се премахне плака. Материалите, от които са направени, не са толкова засегнати от котлен камък. Понякога редовното почистване на тези елементи остава в отлично състояние банята. Например, е необходимо всеки път след къпане изтриване изпаряване, както и седмично четка повърхността с гъба със специализирани структури. Подходящ за най-тежките случаи.

Лимонена киселина – в резултат нанея, мръсотията се разтваря добре, а кожата си остава здрави, всъщност сама по себе си е много безвредена. Материалът също няма да се повреди, тъй като тази киселина е със слаб абразив.

Разберете и за почистване на дворове и терени в София.

Scroll to Top