Чистотата е здраве

Тази година лятото започна стихийно и с непредвидими последици. Свидетели сме на климатични аномалии, които оказват пряка роля над здравето ни.

Студената и дъждовна пролет, предвещава дори топлото лято да е споходено с настинки, чести неразположения, изостряне на реваматични заболявания, зарази и болести от всякакво естество.

В резултат на проливни дъждове, високи температури се създават и благоприятни среди за развитие и размножаване на всякакви микроорганизми и бактерии. Така стартира и разпространението на инфекциозни заболявания, а такова е най-опасно, когато има наличие на разлагащ се труп. Повееч около Почистване след труп – болнична дезинфекция на помещения, може да разгледате на адрес: http://www.sofdom.com/pochistvane-sled-trup-bolnichna-dezinfektsiya-na-pomeshteniya.

Хигиена на ръцете – най-често инфекциозният агент се разпространява чрез директен контакт със заразената зона или през кожата. Така се пренасят дезентерия, краста, стафилококови инфекции. По статистики около 50% от червените кръвни заболявания се предават именно, чрез мръсни ръце. Най-чести симптоми за червена инфекция са гадене, повръщане, болки в корема под формата на спазми, придружени от симптоми на диария, температура и пр. Тогава най-добрата превантивна мярка е чистотата на руцете и съответно поддържането на дома. Чистата вода отмива механично инфекциозните частици. Унищожава патогенните микроорганизми по кожата и чрез пр8илагане на съответени антисептици, пострадалият може да бъде излекуван. Почистващите прпарати и сапуните ерозират на молекулярно ниво. Защитния слои на микроорганизмите предизвиква пръсване и улеснява премахването им. Наличието на рани по кожата, трябва да се третира с подходящи антисептчни медикаменти, в чиято основа са заложени водород и алкохол.

Scroll to Top