Как да изберете анти-стареещи продукти за грижа за кожата

Пазаруването на анти-стареещи продукт за грижа за кожата може да ви накара да се почувствате Мис с опит. С толкова много възможности за избор, може да се окажете и леко затруднени. Това да се знаете кой продукт да изберете може да ви отправи към съветите на дерматолози, а те от своя срана да са ви от полза, за да пазарувате с увереност.

Започнете със слънцезащитни и овлажняващи кремове: Дерматолозите са единодушни, че слънцезащитни продукти и овлажняващи кремове са двата най-ефективни анти-стареещи продукти, които могат да се купят. Използването им всеки ден може да се направи видима разлика.

При пазаруване за слънцезащитен крем, изберете този, който предлага всички от изброените:

Широк спектър;

SPF 30 (или по-висока слънчева защита);

Водоустойчивост.

Анти-стареещият крем atache помага да се сведат до минимум фините линии. Той е толкова ефективен, че остава тайна съставка в много анти-стареещи продукти. Въпреки това едно е ясно, че съдържа и антиоксидантна козметика.

Използването на овлажнител със слънцезащитен крем е добра стратегия. Винаги избирайте слънцезащитен фактор 30 или по-висок.

Ако ще прекарвате времето си на открито през деня, трябва да прилагате слънцезащитни продукти, които предлагат защита в широкоспектърен, SPF 30 (или по-висок) и водоустойчивост. Не забравяйте и да прилагате воя слънцезащитен продукт на всеки два часа, докато сте на открито.

Отнасяйте се към стареенето на кожа със загриженост: Използвайте един нов слънцезащитен продукт и овлажнител за няколко седмици, а след това се вгледайте в кожата си. Забелязвате ли признаци на стареене, които ви притесняват?

Чрез фокусиране върху един проблем, като бръчки или тъмни петна, ще получите най-добри резултати. Разгледайте за конкретните продукти, които ви интересуват. Има две причини за това да избирате най-малко два козметични продукта:

Нито един продукт не може да лекува всички признаци на стареене на кожата.

Използването на повече от един анти-стареещ продукт в рамките на няколко дни или седмици, може да раздразни кожата, правейки ви да изглеждате и по-възрастни.

Купете продукт формулиран за вашия тип кожа: Вашият слънцезащитен крем, овлажнител и други продукти против стареене на кожата. Обърнете внимание дали те са формулирани за вашия тип кожа. Например, ако кожата ви е склонна да е мазна, изберете овлажнител за мазна кожа. Ако имате чувствителна кожа, търсете върху етикета думите „чувствителна кожа“.

Прочетете етикетите на продуктите и изберете продукт, който предлага всички от изброените:

  • Хипоалергенен (това са продукти, които не могат да предизвикат алергична реакции);
  • некомедогенни или не причиняващи акне;
  • гореща линия (за обратна връзка на потребителите да се свържат с конкретните въпроси).

Важно е да се знае още, че анти-стареещите продукти за грижа за кожата доставят скромни резултати. Не може да очаквате цялостен лифтинг на лицето от само един крем.

Изберете продукт, в рамките на своя ценови диапазон: Това е човешката природа да се мисли, че по-скъпият продукт, дарява по-добри резултатите. Ефективните анти-стареещи продукти идват във всички ценови диапазони.

Максимизиране на резултатите – след като сте избрали продукт, може да увеличите ефективността си, като следвате съвети, които дерматолози споделят с техните пациенти.

Scroll to Top