Как пасивно да охлаждаме дома с климатик

На местата с по-сух и горещ климат се използват пасивни системи за охлаждане от горещия въздух. Известни са още като покривни, комини или таванни системи и се монтират съответно на местата, както името им подсказва. Принципът им на действие е, чрез топлина от слънцето, която спомага за охлаждане.

На много места домакинствата използват по няколко климатици. Такива могат да се намерят и на намаления като Панасоник дд трейд климатиците. Всеки климатик, разполага с режим за изсушаване, който е добре да се ползва, когато влажността е намалена. От полза е да се използва този режим и за да се пести електричество. Препоръчително от производителите на климатици и техниците по поддръжка е да са затворени всички врати и прозорци, докато работи режимът на охлаждане.

Добре е още да се знае, че използване режим за охлаждане с климатик се прилага само в най-горещото време. Най-икономична е работата на климатика, когато помещенията се охлаждат поетапно, а не едновременно. Така след, като в една стая е постигната желаната температура, се отварят вратите към следващата. Термостатът може да се настрой на 22 С. Помещението няма да се изстуди прекомерно, дори климатикът да е настроен за работа при по-ниски градуси. Това единствено може да покачи разхода на електричество.

Научете повече тук: http://agnarr.eu

Разгледайте интересна информация от този адрес: http://oanaro.eu

Това: http://garion.eu може да ви е от полза

Избягвайте автоматичните настройки. Когато сте забравили да включите уреда, той ще започне режим на отопление, в случай, че температурата падне под настроения термостат.

Използвайте работата на термопомпата правилно и рационално. Така може да охладите къщата, без да се налага климатикът да работи твърде много. Едни и същи правила важат и за охлаждане, и за отопление.

С цел да бъде икономичен, Вашият климатик не забравяйте редовните грижи за него, профилактика, смяна на филтри и годишно почистване с техник. Когато климатикът е в добро състояние, той не само ще има дълъг срок на експлоатация, но и ще намали разходите за електроенергия, доставяйки максимален комфорт за всяко помещение.

Scroll to Top