Топ 4 грешни схващания за писане на автобиография

Има много погрешни схващания за писането на CV известно още като  автобиография и търсенето на работа като цяло. Колкото и да се надяваме, че всеки прави своята автобиографии всеки път, когато се представя за работа, това за съжаление просто не се случва. Когато една компания публикува обява за работа е много вероятно тази компанията да получи 300-500 автобиографии. Ето, защо, когато става въпрос за написването на автобиографията е важно да се фокусира вниманието над предоставяне на съдържание на прибавена стойност, която да е строго насочена към работата, за която кандидатствате. Вижте тук за работна офис маса: https://www.office1.bg/ERGO+TECH+%D0%A0%D0%90%D0%91%D0%9E%D0%A2%D0%9D%D0%90+%D0%9C%D0%90%D0%A1%D0%90+%D0%95502+119%2F73%2F58-80H-c3902-a4015100482/.

Ето и списък с топ 4 грешни схващания за писане на автобиография:

1) Вашето резюме ще бъде прочетено от начало до край:

Когато вашето резюме е открито първоначално за първи път е повече от вероятно да бъде разгледано за по-малко от 30 секунди. Включително профил квалификацията в началото, която грабва вниманието на читателя. Фокусирайте вниманието си върху уменията, които можете да предложите на компанията, за разлика от това да казвате, че търсите работа.

2) Всеки възобновен шаблон за автобиография ще работи:

Това е напълно погрешно. Въведете в Google „Възобновяване на шаблони“ и ще видите, че има буквално хиляди шаблони, които можете да избирате. Трябва да знаете, възобновените шаблони са използвани много години. Повечето шаблони са старомодни. Един опитен интервюиращ може „да надуши“ шаблонна автобиография от миля разстояние и може да обрисуват първоначално първо впечатление, което да ви характеризира като мързеливи и с липсва на инициатива и професионализъм кадри.

3) Един размер е подходящ за всички длъжности:

Ако кандидатствате за множество работни места, използвайки една и съща автобиография, то не се изненадвайте, ако досега не сте постигнали успех. Това, може би се дължи на автобиографията, която е твърде обща. Уверете се, че когато потенциалният работодател чете автобиографията ви, тя ще е написана специално за позицията, за която кандидатствате.

4) Творческото резюмето изглежда се откроява:

Не забравяйте, че вашето резюме не е произведение на изкуството – то никога няма да се закачи на стената или да бъде поставено в рамка на бюрото. Резюмето ви има една цел и това е да накара да ви интервюират. Отбелязване на името в розово може да привлече вниманието на читателя, обаче най-вероятно няма да обрисуват професионалния имидж, който се изисква. Уверете се, вашето резюме се откроява чрез включени ключови постижения и умения, добавената стойност и обучение, които да допринесат в новата ви работа. Вижте някои официални ризи за жени, с които може да се явите на интервю за работа: http://bgrazkazi.eu/%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8.

 

 

Scroll to Top