Защо тревата в двора пожълтява – грижи и поддръжка на дворове

Необичайно сухото време, могат да ограбят влагата от тревата на двора и тя да започне да пожълтява. В началото е трудно на собственика на двор да забележи резките промени във влажността на почвата и тревата, но в един момент тревата ще покаже с вида си. Почистване на дворове от фирма е решението на този проблем.

Ето още фактори, които развалят вида на тучната морава:

  1. Сухият въздух ще смуче от влагата и тревата, а когато полянката в задния двор изсъхне, тя ще загуби своята зелен оттенък и да започне да пожълтява. Решението на този проблем е да се увеличи честотата на поливане, като внимавате да не залива самата трева. Идеята е да се запази земята влажна, така че корените да черпят влага, когато въздухът е прекалено сух.
  2. Насекоми

Ако климатичните условия не са причината за пожълтяване на тревата, може да огледате за дупки в тревата или в земята, яйцата от насекоми, или необичайни петна, обикновено показват налични на нежелани вредители, които биха могли да се хранят с трева и естествени хранителни вещества. Решението е да се използват инсектициди, за да убият заразяването, след което тревата трябва да се върне към нормалния си вид.

  1. заболяванията

Друга причина за трева пожълтяване е болест. Подобно на всички живи същества, трева твърде е податливи на инфекции. Болест произтича от различни проблеми, като гъбички, растителни заболявания от всякакъв вид, а дори и инфекция, причинена от замърсяване. Най-доброто нещо да направите, ако подозирате, че имате болно трева е да се консултирате с професионален озеленител, който ще бъде в състояние да тестват тревата и да се определи точното естество на инфекцията, както и да ви посъветва за най-добрия курс на лечение.

  1. Рязане твърде близо

Рязането на тревата твърде близо е друг начин да решите въпроса с пожълтяването. За да се развие напълно и да запазва цвета си, оптималните дължини трябва да бъдат постигнати в зависимост от вида на трева. Рязането на трева твърде ниско ще отслаби и премахне естествената способност да се абсорбира влагата, която кара тревата да пожълтява. Освен това, много кратък период излагане на слънчева светлина и въздух, които ще смуче влагата от почвата.

  1. Кучешка урина

Кучетата често уринират по тревата в двора, това е честа причина за пожълтяване. Кучешката урина и фекалии съдържат високи нива на азот, който може да предизвика увреждане на трева, в резултат тя да изгори и пожълтява. Ако имате куче, единственият начин да се контролира това е с площ застлана от чакъл в тревата и обучаване на кучето да използва само това място. Ако не разполагате с куче, но намерите жълти петна по периферията, това може да бъде, че други кучета използващи тревата като тоалетна. Решението тук е да се поставите малки клони или друг вид ограда, за да се предотврати достъпът до тревата.

Научете за фирма, която почиства дворно място от отломки.

Scroll to Top