Колко зелен може да бъде вашият дом

Ако търсите принос за околната среда може да си помогнете като спестите пари от сметката си за енергия, като следвате някои съвети.

Ако си мислите за обновяване на дома това лято, може да положите малко грижи за околната среда. Добавянето на няколко еко-приятелски докосвания може да направи огромна разлика към планетата. Така, че следвайте тези съвети, за да дадете своя принос. Един добър пример за това е извозване на отпадъци с DEPO.BG.

Техника

Техниката в кухни и бани бързо изразходват много енергия, която може да бъде пагубно за сметка и благоденствие на земята. При пазаруване на хладилници, перални машини, сушилни и съдомиялни машини, погледнете рейтинга за енергия. Такъв може да се види върху етикета на всеки модел. Колкото повече звезди, които има, толкова по-добре ще бъдат за планетата и сметката за електроенергия.

Опитайте се да се избегнете използването на уреди, които консумират големи количества. Ако имате пълно натоварване, намалете температурите, когато е възможно. Тези малки стъпки могат да са всичко, което да добавите и да направите голяма разлика.

Сила

Оставянето на електрически контакти включени, когато не използвате продуктите, , може да продължи да черпи. Този ефект е известен като „вампир на енергия“ и означава, че телевизори изключени в устройството, но оставени в контакта могат да добавят няколко лева към сметката ви за електроенергия. Разберете за начините на изхвърляне на мебели екологично и безопасно.

Един лесен начин да се спре това е чрез просто изключване на всички електрически контакти, когато не ги използвате. Изградете това като навик. Проверявайте всяка стая в края на деня, за да си гарантирате, че всички те са изключени. Ако това изглежда като малко прекалено усилие, за вас, помислете за всичката енергия и намаляване на резервно захранване и автоматично изключвате на някои уреди след определени периоди от време. Това не само ще допринесе за намаляване на разхода на енергия, но също така ще намали риска от пожар напрежение.

Scroll to Top