Известните личности, нов матрак и добър сън

Хората, които спят малко са пълни с енергия. Как е възможно това? Сънят трябва да трае не повече от 5 часа. Зад това твърдение стоят лекарите, които са убедени най-различни здравословни проблеми могат да бъдат провокирани и от неудобния матрак. Ето, защо, преди да се впуснем в търсене на причините за лошия сън, най-добре е да се замислим какви матраци използваме.

Малко факти:

Историята не знае известните хора, които са пренебрегвали възможността да спят 7 – 8 часа и са били изцяло изпълнени със сила и енергия.

Според учените това колко сън ни трябва, за да е достатъчно на организма, често е заложено и в гените ни.

Ето и някои известни личности и това кои от тях колко спи:

Салвадор Дали – достатъчни са му 2 часа сън.

Леонардо да Винчи. Разработил свобода на индивидуален контрол – от 15 до 20 минути сън на всеки 4 часа.

Салвадор Дали разработил тази теза и достигнал до процедура, според, която счита, че такъв формат на сън помага на творческия процес.

Американският президент Томас Джеферсън. Също така се отнася до броя хората, които не спят повече от 2 часа на ден.

Има доказателства, че членовете на индианско племе отличават един сън с не повече от 120 минути на ден.

Гай Юлий Цезар – три часа – това е количеството време, необходимо за него да се възстанови по време на сън.

Световноизвестният физик Никола Тесла заявил пред медии, че в продължение на няколко години, спи 2 – 3 часа. Той твърди, че идеята за откритията просто не му позволила да спи. Разберете за какво се използват фасети.

Сред съвременниците тази способност има един американец, на име Доналд Тръмп, остър ум и способността за работа, която му позволява да стане милиардер.

Наполеон, Бенджамин Франклин, Маргарет Тачър, Томас Едисон. Също са заклети работохолици и не могат да си позволят лукса на осемчасов сън.

Наполеон Бонапарт също спал 4-5 часа.

Способността да спи 4 часа на ден, има и американски генерал Дейвид Петреъс, който през 2015 г. станал на 62 години. Той има голямо усещане и отлично здраве.

Scroll to Top