Естествени паркети – добрата новина

Ползите от ламиниран паркет са много. Дори крайният потребител би се справил със задачата да изброи поне три предимства в Масивен паркет 22мм Дъб Мускат. В тях навярно ще бъдат отнесен – цена, дизайн и лесен монтаж. Съществуват обаче още множество предимства. Добрата новина е точно тук:

Удобна опаковка: естествената твърда настилка произхожда от дъски, които са 8 или 10 см. ширина, а понякога дори повече. За разлика от ламинирани дъски, които симулират твърда дървесина се продава в удобни в 4 ивици. Те също могат да се намерят и във вид на плочки в различни размери.

Универсалност: Днес ламинираният паркет може да симулира външния вид на десетки различни природни дървени материали. Процесът на печат може да възпроизведе разнообразието от естествен камък, както и керамични материали, подови настилки.

Тези естествени материали и технологии позволяват още:

Лесно почистване: горният слой на ламинат предпазва материала от петна и разливи, а почистването и поддръжката стават сравнително лесно. Обикновено единствената редовна грижа, която изисква ламинатът е да се мете или да се минава с прахосмукачка, за да се премахнат грубите замърсявания, които могат бавно да ерозират и да образуват допълнителен слой с течение на времето.

Монтаж: Монтажът на ламинат е един от най-лесните. Нови иновации в производството на този материал са го направили, така елементарен, че за един ден може да се инсталира в цяла една стая.

Изолация за ламиниран паркет

С изключение на мокет, ламинираният паркет може да бъде инсталиран върху почти всеки съществуващ етаж в дома. Докато служи като бариера за влага е и превенция срещу вода някои мерки взети навреме позволяват такъв да бъде инсталиран във всеки клас. Това премахва неудобството и за сметка на се налага да се отстраняват стари подови инсталации, преди да инсталирате нов ламинат.

Елементи: Подовата настилка ламинат е устойчива на много от външните агенти, които могат да обезцветят други подови настилки. Слоят на износване предпазва от петна и зацапвания, дължащи се на мръсотия и кал, което го прави чудесен материал за коридорите и входовете. Също така се съпротивлява на избледняване от излагане на UV светлина, което го превръща в популярен под за слънчеви стаи.

Здраве: Ламинираният паркет е естествено устойчив на растеж на плесен и бактерии. Той може да се третира с устойчиви и анти-бактериални алергени покрития, които правят това по-безопасно.

Разширяване: Естеството на процеса на инсталиране означава, че настилката е материал, който не може да се разшири, или в резултат на промени в налягането и температурата да сменя формата и размерите си.

Аклиматизация: Твърдите ламинирани плоскости трябва да престоят в помещението, където ще бъдат монтирани, в продължение на 3-6 седмици. Така ще може да се аклиматизира към температурата и налягането на района. Ламинатите могат да бъдат инсталирани не най-малко от 36 часа престои.

Scroll to Top