4 извинения, за това, че не губим тегло

Достигнали сте до констатацията, че е трудно да отслабнете, независимо от факта, че сте се опитвали. Може би сте опитали диета или програма, но поради една или друга причина е все така трудно да достигнете момента, в които има положителен резултат от усилията ви.

Е, не се притеснявай. Тялото ви мисли само за това, което сте яли и как да го преработи. Ето няколко навици, които не ви позволяват да отслабнете бързо.

„Ще взема само още една хапка“

Ако спазвате строга диета по план, опитайте и се придържаме към нея. Дори един компромис с вашия план за отслабване може да навреди драстично и да съсипе плана за загуба на тегло.

„Ще похапна от това сладко, защото в него има плодове“

Просто защото някои храни са направени от плодове, никак не означава, че в тях няма захар. Не се заблуждавайте, че всички са здравословни, само, защото са зърнени храни, пакетирани сокове, плодови закуски. Всички те са нездравословни и трябва наистина да се въздържате от консумацията им. Ако все пак искате да похапнете плодове, изберете си закуски с фибри, сушени плодове или компот. Такива ще помогнат за подобряване на храносмилането.

„Позволете ми да ям това сега и по-късно ще пропусна хранене“

Идеята, че липсата на хранене ще ви помогне да отслабнете е изцяло неправилна. След като прескочите хранене, сте склонни да преядете следващия път, защото организмът вече е прекалено гладен, което означава, че тялото ви изпраща сигнали и молба за повече от обичайното хранене. Хората, които пропускат хранения в крайна сметка поглъщат повече въглехидрати, отколкото тези, които не пропускат хранения. Ако искате да се храните с по-голямо количество храна за един ден, опитайте се да ядете по-малки порции през деня, като прескочите тях няма да направите добро за своето здраве.

„Почивам от диета в почивните дни“

Ако планувате да почивате през уикенда от наложената диета, то това прави осем дни, от общо 30, което си е всъщност много време. Ако искате да се свалите в определени дни след това се опитайте да не наваксвате в почивните дни, особено на специални празници като Нова година, Коледа, Свети Валентин и т.н.

Scroll to Top